آیا بهدنبال یافتن شغلی متناسب با تخصص و یا تحصیلات خود، در کشور آلمان هستید؟ در این مقاله لیست مشاغل مورد نیاز آلمان را بهطور خلاصه برشمرده و حیطههای شغلی پرطرفدار در این کشور را به شما معرفی مینماییم.
اقتصاد و بازار کار در دولت فدرال آلمان همواره جزو یکی از بهترین نمونههای جهانی در میان کشورهای توسعهیافته بوده و در طی سالهای اخیر نیز با بیشترین رشد از نظر تعدد موقعیتهای شغلی در حوزههای تخصصی گوناگون رو به رو بوده است. بنابراین، کشور آلمان در کنار علل دیگر از این نظر نیز یکی از مقاصد پرجاذبه برای مهاجرت و کار در نظر گرفته میشود.
حرفههای مرتبط با رشتههای علوم پزشکی در صدر لیست مشاغل مورد نیاز آلمان
بیمارستانها و مراکز پزشکی آلمان با کمبود حدود ۵۰۰۰ نفر پرسنل، از قبیل پزشکان و سایر کارکنان خدمات بهداشتی مواجه اند. از بعد از سال ۲۰۱۲ میلادی، امکان اشتغال پزشکان خارجی و دریافت مجوز طبابت در درون مرزهای آلمان برای این افراد فراهم شده است. این تبصره هم برای پزشکان فارغالتحصیل از کشورهای درون اتحادیهی اروپا و هم خارج از آن صادق است. البته لازم به ذکر است که مدارک دانشگاهی این پزشکان در کشور خودشان، نخست بایستی با مدارک صلاحیت بالینی در کشور آلمان معادلسازی گردد. از دیگر مشاغل مورد نیاز و مرتبط با رشتههای علوم پزشکی در این کشور میتوان پرستاری، خدمات اورژانس، مامایی و خدمات مراقبت از سالمندان را نام برد.

حرفههای مرتبط با رشتههای مهندسی
اگر از تحصیلات عالی در یکی از رشتههای مهندسی در مقاطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد برخوردار هستید، کشور آلمان یکی از بهترین مقاصد بالقوه برای دنبال کردن حرفهیتان در رشتهی تحصیلی دانشگاهی شماست. در دستهبندی رشتههای مهندسی، مشاغل ذکر شده در زیر بیشترین میزان تقاضا را در کشور آلمان دارا هستند:
- مهندسی مکانیک
- مهندسی خودرو
- مهندسی برق و الکترونیک
- مهندسی مواد و جوشکاری
- مهندسی سازه و نقشهکشی فنی
- علوم کامپیوتر مانند مهندسی فناوری اطلاعات، نرمافزار و برنامهنویسی
- مهندسی مخابرات
ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی و تکنولوژی از پرطرفدارترین مشاغل مورد نیاز آلمان
فارغالتحصیلان در رشتههای نظری چون ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی و تکنولوژی در بسیاری از شرکتهای خصوصی در کشور آلمان امکان و فرصت اشتغال دارند. همچنین بسیاری از مؤسسات تحقیقاتی وابسته به مراکز ماکس پلانک و فراونهوفر در شهرهای مختلف آلمان فرصتهای شغلی جالب توجهی را برای علاقهمندان ارائه مینمایند.
مکانیک صنعتی
از لیست مشاغل مورد نیاز آلمان، آنچه تاکنون گفته شد، تنها حرفههایی را شامل میگردید که نیازمند به اخذ فارغالتحصیلی از رشتههای دانشگاهی مرتبط با حیطهی شغلی مورد نظر میباشند. مکانیک صنعتی یکی از شناخته شدهترین مشاغل در حیطهی فناوری عملیاتی است که در میان افراد جویای کار و خصوصاً افرادی که از پیشزمینهی تحصیلات مهندسی برخوردار نیستند، طرفداران زیادی داشته و موقعیتهای شغلی فراوانی را در کشور آلمان داراست.
متقاضیان اشتغال در این حیطه میتوانند در یک دورهی کارآموزی در کمپانی مورد نظر خود شرکت نموده و جواز کار بهعنوان حرفهمند مکانیک صنعتی را کسب نمایند. این دورهی کارآموزی حدود ۳ سال به طول میانجامد و فرد در طی آموزش خود در این مدت، ماهانه حدود ۱۰۰۰ یورو بهعنوان دستمزد دریافت میدارد. پس از اتمام این دورهی کارآموزی، افراد میتوانند اشتغال دائم خود را در این حرفه آغاز نموده و با حقوق دوبرابر یا بیشتر از دستمزد کارآموزی، به بازار کار مکانیک صنعتی وارد شوند.
خردهفروشی و فروشندگی هم در لیست مشاغل مورد نیاز آلمان هستند
یکی از حیطههای شغلی که در کشور آلمان تقاضای بالایی برای آن وجود دارد، خردهفروشی و اشتغال بهعنوان دستیار فروش بوده که همچنان هم بازار کار و مشاغل مربوط به آن در حال گسترش است. کارکنان در این حیطه بایستی از قابلیت برقراری ارتباط مؤثر با خریدار و فهم متقابل نیازها و خواستههای مشتریان خود برخوردار بوده و بدین ترتیب در جلب مشتری نقشی فعال ایفا نمایند. افرادی که به حیطهی خردهفروشی علاقهمندند همچنین میتوانند دورههای کارآموزی ارائه شده در این زمینه را بگذرانند. این بستر شغلی در میان متقاضیان کار در کشور آلمان طرفداران بسیاری دارد.
دستمزد دورهی کارآموزی برای این مشاغل بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو متغیر بوده و کارآموزان پس از طی حدود ۲ الی ۳ سال، فرصتی استثنایی برای ورود به بازار کار دائم این حیطه را پیدا میکنند.
مشاغلی چون آشپزی، هتلداری، کترینگ غذا و مشابه آن نیز در کشور آلمان با تقاضای بالای مشتریان رو به رو بوده و علاقهمندان به این حرفهها میتوانند به این مشاغل بهعنوان یک فرصت کسب و کار دائم و درازمدت در این کشور نگاه نمایند.
پرستاری از سالمندان
آخرین مورد از لیست مشاغل مورد نیاز آلمان که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم، پرستاری از افراد سالمند در این کشور است. نیاز به پرسنل آموزشدیده در این حوزهی کاری یکی از نیازهای عمده و روزافزون کشور آلمان بوده و افراد میتوانند بعد از گذراندن دورههای آموزشی همراه با دستمزد، به این حرفه اشتغال ورزند. این حرفه خصوصاً به دلیل پیرشدن روزافزون جمعیت در کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرصتهای شغلی متعددی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
گرچه، دستمزد حاصل از پرستاری سالمندان نسبت به برخی از مشاغل دیگر که پیشتر ذکر کردیم، مانند حرفهمندی در حیطهی مکانیک صنعتی و یا خردهفروشی، کمتر خواهد بود، با این حال به دلیل تقاضای بسیار بالا در سراسر کشور آلمان برای به کارگیری افراد در این موقعیت شغلی، شانس پیداکردن کار در این حیطه بیشتر از سایرین خواهد بود.

نتیجه گیری
گرچه نرخ بیکاری در کشور آلمان در طی سالهای اخیر با روند ثابتی رو به کاهش بوده است، با این حال همچنان میزان تقاضا برای استخدام افراد در برخی از مشاغل در این کشور روز به روز افزایش مییابد. در این مقاله لیست مشاغل مورد نیاز آلمان که بیشترین محبوبیت را در میان متقاضیان از سایر کشورها دارا بوده اند، مورد بررسی قرار دادیم.
چنانکه مشاهده نمودید، اشتغال به برخی از این حرفهها مستلزم برخورداری از مدرک تحصیلی دانشگاهی (مانند مدرک فارغالتحصیلی در رشتههای پزشکی، وکالت و یا مهندسی) میباشد؛ از سوی دیگر، برخی از موارد ذکرشده در این لیست نیز نیازی به تکمیل تحصیلات مرتبط با خود نداشته و تنها با گذراندن دورههای کارآموزی میتوانید از طریق آنها راهتان را به بازار کار کشور آلمان در حیطههای مورد علاقهی خود باز کنید.
اگر علاقمند به تحصیل در آلمان هستید، وب سایت تحصیل در آلمان را از اینجا ببینید. همچنین می توانید مطالب مزایای زندگی در آلمان، راه های مهاجرت به آلمان و تحصیل پزشکی در آلمان را از همین وب سایت مطالعه کنید.